Site logo

Digitaal aanleveren

Drukwerk online

Bestellen
Offerte aanvragen
Aanleveren van digitale bestanden
Op deze pagina vindt u een aantal aanwijzingen voor het aanleveren van digitale bestanden. Er is veel mogelijk, maar er zijn ook begrenzingen en vooral: digitale aanlevering heeft vooral zin als het goed gebeurd. Als er fouten in bestanden zitten, of niet alle bestanden worden aangeleverd, dan kan het zijn dat we onnodig veel tijd nodig hebben om de fouten te herstellen. Laat staan het risico van fouten in het drukwerk. Onze voorkeur gaat uit naar pdf documenten. Die vervaardigd kunnen worden door verschillende programma's. Onderstaand vindt u een overzicht van overige documenten met de daarbij horende richtlijnen voor aanlevering.

Tekst aanleveren voor opmaak/vormgeving
Als u tekst wilt aanleveren kan dat in verschillende tekstverwerkers zoals bijvoorbeeld word voor Windows of voor de Mac. Maak altijd platte tekst. d.w.z. in een alinea typt u gewoon door, Word maakt zelf de afbrekingen. Aan het einde van een alinea gebruikt u een harde return evt. extra wit regel.
Om in te springen tabs gebruiken, geen spaties.
Gebruik geen opmaalinstellingen zoals marges, paginanummers, tabellen en afbeeldingen.

Lettertypes
Bij het aanleveren van overige documenten altijd de gebruikte fonts meesturen.

Overig
Voor alle aan te leveren bestanden geldt: let op dat gebruikte illustraties en lettertypes (Mac) meegestuurd worden. Stuur ook een print of low res. pdf mee zodat wij kunnen bekijken of alles klopt.
Klik op een programmasymbool hieronder voor uitleg van aanlevering van dat programma...

Drukwerk online

© 2013 Drukkerij de Boer Mail